Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

2020

Hieman yhteenvetoa kuluneesta vuodesta. Kevätauringon lämmittäessä aloitettiin perinteisesti polttopuiden teolla maaliskuulla ja sen jälkeen päästiin jatkamaan hakevaraston rakentamista, jonka pohjatyöt oli saatu tehtyä loppuvuodesta. Tilan viljat on kuivattu pari syksyä hakkeella, eikä varastotilaa ole ollut kunnolla hakkeen varastointiin. Ennen toukoja oli varasto vesikatossa.

Peltotyöt aloitettiin timotein lannoituksilla ja rapsin kylvöön päästiin jo 23.4 hyvässä säässä. Tämän jälkeen kylmenikin ja välillä tuli räntää niskaan. Kylmä kevät ja kuiva toukokuu hidastivat viljojen ja varsinkin rapsin kasvuunlähtöä. Öljykasveilla tuholaiset pääsivät tekemään pahaa jälkeä tämän johdosta. Heinäkuulla tuli taas viileä ja sateinen jakso, jolloin viljat ja öljykasvit aloittivat kasvun uudestaan ja tämän johdosta valmistuminen meni pitkälle syksyyn ja laadun kanssa tuli ongelmia. Siemenohrien ja mallasohran itävyydet jäivät alhaisiksi ja kasvustot olivat myös paikoin roskaisia ja epätasaisesti valmistuneita. Kauroista puitiin osa pois elokuun lopulla ja saatiin peltoa ja sopiva väli syysvehnän kylvöön, kun muiden viljojen puinneilla ei vielä ollut kiirettä. Rypsit puitiin 22. 9 ja tämän jälkeen jäätiin vielä odottelemaan rapsien valmistumista. Rapsi ei kuitenkaan ehtinyt valmistua ajoissa ja lopulta siitä jäi nelisen hehtaaria puimatta, vaikka kokeiltiin karholle niittoakin.

Kesällä tehtiin loppuun hakevarasto sekä korotettiin vanhoja viljasiiloja joiden täyttö muutettiin tapahtumaan vaakakuljettimella. Loppukesästä myös tehtiin uutta peltoa reilu pari hehtaaria. Ensi kesäksi jäi vielä salaojitus ja tasaustöitä. 

Kaikenkaikkiaan uran haastavin vuosi peltopuolella kelien puolesta. Sadon laatuongelmia ja osassa kasvustoja heikko sato, mutta myös onnistumisia mahtui joukkoon.